Tuesday, February 9, 2010

Last Will And Testament - Review

Last Will And Testament
New wave • Punk • Unclassifiable

MBC Records

Review by Kurt Ingels 19/09/2009



http://www.darkentries.be/

Op 31 maart 2008 overleed Bollock Brothers toetsenist ’Big’ Mark Humphrey die van in den beginnen deel had uitgemaakt van de haast legendarische 'enfants terribles' The Bollock Brothers. Het duurde even, maar Jock Mc Donnald en de zijnen zijn terug met een nieuw album “Last Will And Testament“, opgedragen aan wijlen “Big” Mark Humphrey.

The Bollock Brothers vandaag nog een punkband noemen zou de waarheid geweld aan doen, hoewel, de groep slaagt er ook nu weer in zowat alle stijlen met elkaar te combineren tot een ironisch punk cabaret dat je moeilijk au serieux kunt nemen maar precies het net daardoor altijd doet. “Henry the 8th” is regelrechte pretpunk, in opener “Cyberspace Polaroid” gaat de groep de electro clash richting uit al malen ze er en passant wel Rod Steward’s “Do You Think I Am Sexy” tussen. “My Generation” is een zwaar toegetakelde cover van The Who, “Search And Destroy” laat de anarcho punker in ons los! Met “Israelites - Wet Dream” (live versie) gaan we de reggae tour op. “Der Bunker” tovert één van The Bollock Brother klassiekers om in een pervers duet, “Queen And Country” is een song voor hun te vroeg overleden kameraad “Big” Mark Humphrey, dé “Harley Davidson” wordt à la Serge Gainsbourg opnieuw van stal gehaald. Het titelnummer “Last Will And Testament” is een parabel in de stijl van “The Four Horseman Of The Apocalypse”, zoals alleen Jock McDonnald deze kan verhalen, met in het middenstuk knipogen naar de Patti Smith klassieker “Dancing Barefoot”.

In het oeuvre van The Bollock Brothers zitten uiteraard wel meer knipogen. Frisse nonsens, Britse humor, frivole dubbelzinnigheid het zit er ook op deze “Last Will And Testament” weer allemaal in. Je houdt er van of je loopt er van weg. Maar ik behoor tot die eerste groep. Een leuke hymne aan het voetbal en aan Jock’s neefje in “King Tim James O’Donnel”; veel vrouwelijke vocalen en vooral een album dat mee vorm werd gegeven door Danny Mommens van Vive La Fête. Groots is dit niet, maar om het maar even zo uit te drukken, het is gewoon fantastisch en vooral het zijn gewoon The Bollock Brothers. Love it or leave it.

No comments: