Monday, February 8, 2010

Nick Leeson - My way (Press Belgium)

Leeson kweelt uit cel My Way mee met punkband
ANP op 15 augustus '95

In een variant op het wereldberoemde nummer My Way heeft de platenmaatschappij Gun Records maandag een nieuwe cd op de markt gebracht waarop niet de stem van Frank Sinatra maar wel die van Nick Leeson is te beluisteren. De derivaten-handelaar, die eerder dit jaar met enorme risico's de Britse zakenbank Barings aan de rand van de afgrond bracht, heeft onder de muzikale begeleiding van de punkband The Bollock Brothers één couplet gezongen.

Op de omslag van de compact disc staat het bankbiljet van een pond afgedrukt. Naast de afbeelding van de Britse koningin is een foto van Leeson geplaatst. Daaronder staat de tekst: 'Engeland verkopen voor een pond'.

De zanger van de Bollock Brothers, Jock McDonald, heeft Leeson ontmoet tijdens een voetbalwedstrijd tussen een elftal van beroemdheden en een team samengesteld uit gedetineerden uit de gevangenis van Frankfurt, waar de derivaten-handelaar nog altijd vastzit. De bankier heeft daar toegezegd mee te werken aan het maken van een cd. Later heeft McDonald Leeson vanuit de opnamestudio in Hamburg opgebeld.

De advocaat van Leeson, Eberhard Kempf, heeft inmiddels al laten weten in actie te komen tegen het uitgeven van de cd. Hij wil dat de naam en reputatie van zijn cliënt niet door de platenmaatschappij wordt gebruikt. Een woordvoerder van Gun Records heeft laten weten dat de jurist al meer dan twee weken op de hoogte is van de cd en nog steeds niets heeft ondernomen.

Leeson ontpot zich niet alleen als zanger maar werkt ook nog aan een boek en hij bestudeert de eerste financiële aanbiedingen voor een interview.

No comments: